Når vi vælger at Avle på en Tævehund  ser vi på hende med objektivt øjne , hvordan er hendes temperament ,  og  hvad har hun på Brugssiden og på Eksteriørsiden og hvad mangler hun i forhold dertil . Også de jagtlige egenskaber er utrolig vigtige  og ud fra disse kriterier samt andre  finder vi en hanhund ,  som rent teoretisk skulle kunne  bibringe  disse egenskaber således at resultatet bliver bedst muligt .

Det er utroligt vigtig for os at både Tævehunden og Hanhunden der bruges til avl er nogle sunde og raske hunde som har et godt temperament , de skal begge to være rolig i sindet og meget velafbalanceret  det gør at den er let at arbejde med og  samtidig skal det være en fantastisk familliehund/Jagthund der lever op til racestandarden . Det vi avler er det man typisk kalder en Tænd og Sluk hund , det vil sige at når den arbejder er det med en lyst og god energi og når den er Familiehund er den rolig og let at have med at gøre .

Den skal samtidig være en hund der kan klare opgaver både før og efter skud , kort sagt en all round hund . 

Vi lægger ikke skjul på at inden vi vælger at Avle med to hunde forberedes der et stort stykke arbejde i at nærstudere begge hundes stamtavler for at få den bedste Avlslinje , vi kikker selvfølgelig også meget på hvordan de to hunde står i forhold til hinanden  bygning type fave osv . Så kikker vi også på begge hundes Indextal,  det giver os et  indblik i HD statuen i begge stammer gennem flere generationer . Man kan med Garanti ikke love at ens hund ikke vil være Disponibelt for senere at evt kunne udvikle HD , men med et godt Miljø fra Opdrætterens side og senere fra køberen , er man hjulpet godt på vej til at undgå dette  men stadigvæk ingen Garanti . Mange mennesker tænker måske ikke så meget over dette når de køber en hvalp , men det er en meget vigtig ting . Begge hundes Indextal skal gerne ligge på  200 tilsammen og meget gerne over .

 

Så kort og godt tilstræber vi os på at avle hvalpe som er dressurbar med et godt sind og temperament samt gode brugsegenskab , de skal være sunde og nysgerrig  så racetypisk som muligt med et smukt eksteriør godt hårlag og flot skæg .

 

Vores hvalpe lever i den første tid indenfor ,  her på Kennel-Kajaskov opdrætter vi nemlig kun Vores hvalpe som Stueopdræt ,  når de er ca 5 uger gamle kommer de ud flere gange om dagen  i en indrettet hvalpe/hundegård hvor de hver dag får mulighed for at lege og bolter sig med forskellige Aktiviteter samt sanser . Det er en af vores  vigtigste opgaver  at få en god  Socialisering/Miljøtræning af Hvalpene  på en yderst fornuftig måde ,  de skal have kontakt med flere forskellige typer  mennesker børn i alle aldre, og også gerne med andre hunde end lige deres mor .  De skal have rigtig meget opmærksomhed nærværhed og trykhed sådan at når vi sender vores hvalpe videre til hvalpekøberne kommer de herfra med et godt  mod på livet fra os af .

 

Vi har ind til videre haft to dejlige kuld hvalpe på vores tævehund , dette har givet os ufattelige mange oplevelser at opdrætte hvalpe , men samtidigt er det også et stort arbejde når arbejdet med vores hvalpe Skal gøres ordentligt . Se mere om hvalpe 2017 og 2019 på menuen .

 

Det er altid sjovest for en opdrætter at kunne følge sine hvalpe hvis man ønsker at føre dem på Udstillinger og diverse Prøver , på den måde kan vi som opdrætter vuderer resultatet af avlen . Men det er bestemt ikke et krav det vigtigste er at den bliver  brugt til det den er avlet til , nemlig at komme på jagt . En anden stor ting der ligger os meget på sinde er ,  at den bliver en naturlig del af dagligdagen i familien og at den trives og har det godt .

 

 

 

Hos os er det vigtigt at få en god Socialisering af vores hvalpe , det gøres blandt andet ved meget stor nærverhed kærlighed og omsorg ved at have hvalpene så tæt på os som muligt.

Hvalpe i god harmoni og dejlige omgivelser

Tævehvalp fra kuldet 2019 Kajaskov`S Kenya

Hanhvalp fra kuldet 2019 Kajaskov`s Sonny

Gode resultater og fine Titler opnået af Kajaskov`s Kenya en hvalp fra 2019 . Mor Sai-Gha`s Bella og Fredskovs Kalle .Flere af vores Hvalpe fra 2019 er også rigtig godt på vej med flere gode resultater .